Ruokavinkit

Talkkunajauhoista syntyy hetkessä perinteinen talkkunapuuro joka nautitaan "tirripaistin" tai muiden erilaisten riista- ja lihakäristeiden kanssa, mutta voinokare puuronsilmäksi riittää. Sopii mainiosti myös kalojen ja lihatuotteiden leivitykseen. Nopeat jälkiruat ja välipalat syntyvät valmiiksi. kypsistä runsaskuituisesta talkkunajauhosta sekoittamalla niitä happamien maitotuotteiden sekaan.

Perinteisestä lähellä valmistetusta kuitupitoisesta kotitalkkunasta on tullut terveys- ja trendiruoka.Se soveltuu ilmannan kypsennystä kiireiselle kuluttajalle esm. Viilin, jukurtin tai rahkojen sekaan. Vanhemman väestön perinne herkkuna tunnettu savolainen talkkuna on myös palannut talkkunahyveenä ja muina sovelluksina nuoremman väestön suosioon.

Savolainen kotitalkkuna on Savossa tuote joka tunnetaan ( yli 40 vuotta) ja kokeilut alueen laajentamiseen ovat tuottaneet hyviä tuloksia. Pystymme tarvittaessa nostamaan tuotantoa jakeluverkon edellyttämälle tasolle.

Tirripaisti ja Savolaista kotitalkkunaa Ainekset • 800 g luutonta, nahatonta possun kylkiviipaletta • 1 sipuli hienonnettuna • vettä • 5 kokonaista maustepippuria • suolaa Valmistus 1. Käristä 3-4 cm:n levyisiksi leikatut kylkiviipaleet pienissä erissä rapean ruskeiksi ilman lisärasvaa pannulla. Ota lihat reikäkauhalla kattilaan. 2. Lisää sipuli, pippurit ja vettä niin paljon, että lihat juuri peittyvät. Keitä hiljalleen kypsäksi ja mausta suolalla. 3. Valmis tirripaisti on maukasta ja mureaa. Tarjoa Savolaisen talkkunapuuron sekä puolukkasurvoksen kera.

Reseptit

Tutustu tuottemme monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin!

Savolanen kotitalkkuna on valmistettu suomalaisesta ohrasta ensiksi keittämällä kypsäksi ja sitten paistamalla vielä uunissa. Kypsät täysjyväohrat jauhetaan talkkunajauhoksi.